Ramazan sırasında Sağlık Bakanlığı’ndan sağlıklı beslenme önerileri

Bakanlık tarafından yazılı bir beyanda, oruç tutma vatandaşları Sahur yemeğini atlamamalıdır.
Gün boyunca lenslerden kaçınmak için, Sahur yemeğinin sadece içme suyundan geçmemesi gerekir, SAHUR’daki yeterli ve dengeli beslenmenin kendimi uygun hissetmesi için destekleneceğini söyledi.
Yeterli ve dengeli beslenmeyi korumak için, Sahur’da süt, yoğurt, peynir, yumurta, tam Parmesan ekmeği gibi yiyeceklerden oluşan hafif bir kahvaltı yapabilirsiniz. Sahur’da yemek yememeli, hafif ve tuzlu yemek yememelisin. İfade kullanıldı.
Kan şekerindeki hızlı artışı önlemek ve sindirime yardımcı olmak için, kahvaltı veya çorba gibi hafif yiyeceklerle başlamak önemlidir ve aynı zamanda çok yiyecek yerine küçük porsiyonlar şeklinde aralıklarla beslenmek gerekiyordu.
“5 yemek grubu yediğiniz ve içtiğinizden emin olun”
Hyaftar, süt tatlısı, meyve, daha az şekerli kompost veya kompost tercihlerinde şerbet tatlısı yerine, ekspres beyanda sindirim için iyi olacaktır, kurutulmuş meyve, taze veya kurutulmuş meyve, yoğurt, her gün meyve tatlıları veya süt tatlısının küçük bölümlerinde tercih edilmelidir.
Sindirim problemlerinden kaçınmak için, yavaş ve küçük ısırıklarda çiğnenen yemek tüketmek önemlidir.
“Iftar dışarıda yürüdükten birkaç saat sonra veya evdeki ısıtma hareketleri ile başlangıçta sindirime yardımcı olacaktır. Ramazan, sigara bağımlılığından kurtulma fırsatı olarak. Sigarayı koruyun, sağlığınızı koruyun. 7 gün durması için 7 gün hizmet vermek için, sigara bırakma için bir kaligrafi arayabilirsiniz, yemek grubuna dikkat edin.
Deklarasyon, Vatandaşlar, “https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/saglikli-beslan-db.html” İnternet adresi sağlıklı beslenme önerileri hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşabilir.