Güncel Haberler

Avrupa’da Maymun çiçeği alarmı! Risk düşük ancak ‘hazırlıklı olun’ uyarısı geldi

ECDC'nin düzenlediği çevrimiçi seminerde M pox virüsünün Avrupa'daki seyrine ilişkin bilgiler verildi.

BAĞIŞIKLIĞI DÜŞÜK OLANLARDA RİSK DAHA BÜYÜK

ECDC uzmanı Orlando Cenciarelli, Avrupa nüfusuna yönelik genel riskin şu anda “çok düşük” ve “düşük etkili” olarak değerlendirildiğini söyledi.

Vakalarla temas eden kişilerde riskin yüksek olduğunu ancak hastalığın düşük oranda ilerleyeceğine vurgu yapan Cenciarelli, sadece altta yatan başka bir hastalığı olan ve bağışıklık sistemi düşük olan kişilerin enfekte olması halinde virüsün bulaşacağını kaydetti. hastalık daha yavaş bir hızda gerçekleşir. “orta ve/veya yüksek” düzeydedir.

M3

ÖNLEM VURGUSU

Avrupa'daki tek vakanın 15 Ağustos'ta İsveç'te tespit edildiğini hatırlatan Cenciarelli, “Muhtemelen daha fazla ithal vaka göreceğiz. Bu nedenle Avrupa ülkelerinin bu tür ithal vakaları yönetmeye ve ikincil vakaları önlemeye hazır olmaları önemli. “. kirlenme.” dedi.

AŞI ÖNERİLİR Mİ?

Cenciarelli, aşının yalnızca enfeksiyon riski taşıyan, hastalığı ağır olan, bulaşmanın mümkün olduğu bölgelere seyahat eden kişilere ve bireysel risk değerlendirmesine göre yapılması gerektiğini vurguladı.

M4

2022'DE 10 ÖLÜM

Seminerde hazır bulunan Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) Avrupa temsilcisi Marc-Alain Widdowson, 2022 yazında Avrupa'da toplam 27 bin vakanın tespit edildiğini ve 10 ölümün kaydedildiğini hatırlattı.

Widdowson, kıtanın kendisini virüsten koruyabileceğine inandığını söyledi.

M5

M-POX VİRÜSÜ NEDİR?

M pox virüsü, fare ve sincap gibi kemirgenler veya enfekte kişiler tarafından bulaşır. Virüsün neden olduğu deri döküntülerine dokunmak, bu döküntülerin bulaştığı kıyafet, çarşaf, havlu ve benzeri nesneleri kullanmak, vücut sıvılarıyla temas etmek enfeksiyonun en önemli nedenleri arasında yer alıyor.

İlk belirtiler virüsün bulaşmasından sonraki 5-21 gün içinde ortaya çıkabilir. Virüs genel olarak yüksek ateş, baş, sırt ve kas ağrıları, lenf düğümlerinin şişmesi, yorgunluk, üşüme, üşüme ve su çiçeğine benzer ciltte kabarcıklara neden oluyor.

Spesifik bir tedavi yöntemi bulunmayan hastalık, antiviral ilaçlarla tedavi ediliyor. Çoğu vakanın hastalığı hafiftir ve birkaç hafta içinde iyileşir.

Dünya Sağlık Örgütü, ırkçılık ve ayrımcılıkla ilgili endişeler nedeniyle 2022'de “maymun çiçeği” adını “mpoks” olarak değiştirdi.

DSÖ, Afrika kıtasının doğusunu ve güneyini her zaman etkileyen salgın hastalığa neden olan yeni virüs türünün (klad 1b) hızla yayılması nedeniyle 14 Ağustos'ta “uluslararası önemi haiz halk sağlığı acil durumu” ilan etti. 10 yıllık.

Önceki içerik Sonraki içerik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom giriş