Güncel Haberler

Türkiye Teknik Vize programı başlıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın katılımıyla, teknoloji alanında kritik becerilere sahip, yenilikçi, yenilikçi ve yetenekli teknogirişimleri çekmeyi amaçlayan “Türkiye Teknik Vize Programı” tanıtıldı. ülkeye yönelik iş modelleri ve teknolojiye dayalı çalışmalar.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye Teknik Vize Programının ülkemizin küresel teknoloji üssü olma yolunda mihenk taşı olduğunu belirterek, şunları söyledi: Türkiye'de teknoloji alanındaki başarılı yoluna daha büyük bir ivmeyle devam edecektir.” “Destek paketi sunuyoruz.” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, İstanbul Havalimanı'nda gerçekleştirilen “Türkiye Teknik Vizesi” programının tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, programın ülkemizin teknolojiden beslenen girişimlerin ve yeteneklerin buluşma noktası olma rolünü güçlendireceğini kaydederek, şunları kaydetti: :

MİLLİ TEKNOLOJİ HAREKETİ

Türkiye olarak “Milli Teknoloji Hareketi” vizyonumuzdan yola çıkarak teknolojik girişimcilik alanında faaliyetlerimize devam ediyor ve hedeflerimize adım adım yaklaşıyoruz. Milli teknoloji girişimlerimizin son dönemdeki başarısı ülkemizin potansiyelini ortaya koyuyor. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı olan “Türkiye Yüzyılı”nda; Amacımız teknoloji girişimciliğinin gelişim hızını artırarak girişimcilik ekosistemini daha da güçlendirmektir.

ÇARPAN ETKİSİ

Teknoloji ve İnovasyon Fonu, Bölgesel Kalkınma Fonu, bölgesel girişim sermayesi fon çağrıları, girişim sermayesi yatırımı Bilişim Vadisi, Tech-InvestTR gibi finansman ve eş finansman mekanizmalarıyla kamu kaynaklarının girişimcilerimiz için çarpan etkisi yaratmasını sağlıyoruz. programı.

TÜBİTAK BİGG

Startup'ların tohum ve tohum öncesi ölçeklenmesinde öncü rol oynayan TÜBİTAK Girişimcilik Destek Programı (BiGG) ile 2.379 teknoloji girişiminin oluşmasını sağladık. BiGG programında yaptığımız anlaşma ile tüm lisans ve ön lisans öğrencilerimize teknolojik girişimciliğin kapılarını açtık. BiGG girişimlerimize 900 bin lirayı yüzde 3 hisse karşılığında yatırım olarak aktarıyoruz. TÜBİTAK BiGG'e dahil olan girişimlerimiz 30 milyon lira değerlemeyle girişimcilik yolculuğuna çıkıyor.

GARAJ MODELİ

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, milyonlarca genci teknolojik gelişim yoluna dahil ederken, binlerce startup'ın doğuşuna da tanık oluyoruz. İnsan kaynağımızın potansiyelini harekete geçirecek yenilikçi ve öncü uygulamalarla ülkemizin özgün “garaj modelini” oluşturduk. Yarattığımız ekosistem ve altyapı sayesinde tekno girişimcilik Türkiye'de altın çağını yaşıyor.

TEKNOLOJİK GİRİŞİMLERE YATIRIMLAR

Bu yılın ilk yarısında tohum öncesi yatırım sayısında Avrupa ikincisiyiz. İnovasyon ve girişimciliğe yönelik atılan adımlar sayesinde Türkiye, sadece startupların değil, büyüme aşamasındaki startupların da çekim merkezi haline geldi. Pandemi sonrası dönemde dünya genelinde girişim sermayesi yatırımları son yılların en düşük seviyelerini kaydederken, yalnızca ülkemizde bu yılın ilk yarısında teknoloji girişimlerine yapılan yatırımların tutarı 587 milyon dolara ulaştı.

YETENEK HAVUZU

Amacımız ve amacımız, ülkemizin sahip olduğu avantajları doğru programlarla harekete geçirerek nitelikli insan kaynağı için küresel bir çekim merkezi haline gelmesini sağlamaktır. Bu yaklaşımın bir göstergesi de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızla birlikte hayata geçirdiğimiz yetenek transfer programı oldu. Program kapsamında teknoloji ekosistemimizdeki başarılı şirketlerin öncelikli ve uzmanlık becerilerine sahip nitelikli yetenek havuzuna erişimini kolaylaştıracak adımlar attık.

BAŞARILI SEYAHATLER

Ülkemiz teknoloji ekosistemine değer katacak küresel yetenekler için ülkemizde çalışma izni sürecini hızlandırdık. Bugün; Ülkemizin yatırımcılara, girişimcilere ve teknoloji liderlerine yönelik değer teklifini artıran önemli bir adım da atıyoruz. Türkiye Tech Vize programını Girişimcilik Konseyi'nde aldığımız kararlar ve kurumlarımızın iş birliğiyle hayata geçiriyoruz. Program ile yenilikçi profesyonellerin ve teknoloji alanında uzmanlığa sahip startupların Türkiye'deki başarılı yolculuklarına daha büyük bir ivme ile devam etmelerini sağlayacak kapsamlı bir destek paketi sunuyoruz.

3 YIL ÖZEL ÇALIŞMA İZNİ

Katılımcılara verdiğimiz 3 yıllık özel çalışma izni ile Türkiye'de yaşama ve çalışma süreçlerini hızlandırarak, program katılımcılarının ülkemizde uzun vadeli planlar yapmalarını, istikrarlı bir yaşam kurmalarını ve kendilerini evlerinde hissetmelerini sağlayacağız. Programa kabul edilen girişimcilerin Türkiye'de kuracakları şirketlere 6 ay boyunca hukuki, mali ve teknik süreçlerde danışmanlık vereceğiz.

YENİLİKÇİ GİRİŞİMCİLER

Yurt dışından ülkemize gelen girişimcilerin teşvik ve desteklerle tamamlanan kamu programlarından etkin bir şekilde yararlanmalarına da rehberlik edeceğiz. Katılımcıların ülkemizin sürekli büyüyen teknoloji ekosistemine entegrasyonunu hızlandıracağız. “Türkiye Teknoloji Vizesi Programı”, teknoloji alanında yenilikçi bireyler ve girişimciler için Türkiye'de güçlü bir gelecek inşa etmeyi amaçlayan kapsamlı ve fayda açısından zengin bir programdır.

ULUSAL VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ

Ayrıca programın uygulanmasında birçok ulusal ve uluslararası paydaşla işbirliği yapıyoruz. Bu programın uygulanmasında emeği geçen önde gelen Türk teknoparklarımıza, Bakanlığımızla işbirliğini her zaman sürdüren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımıza, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisimize ve Göç İdaresi Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum.

DOKUNMATİK TAŞ

Türkiye Tech Vize programı, ülkemizin küresel teknoloji üssü olma yolunda bir kilometre taşıdır. Bu süreçte uluslararası yetenek ve teknoloji şirketlerine sunduğumuz fırsatlarla dünya standartlarında bir teknoloji merkezi olma yolunda ilerlemeye devam edeceğiz. Hayata geçirdiğimiz programın en büyük kazananları elbette Türkiye'nin teknolojik atılımları ve yetenekli insan kaynağımız olacak. Teknoloji girişimciliğinde başarının anahtarı ekosistem ölçeğidir. Pastayı genişlettikçe ülkemizde yenilikçi iş fikirleri daha fazla girişime dönüşecek. Türkiye'den daha fazla başarı hikayesi gelecek ve girişimlerimizin finansman ve lider yeteneklerle eşleşmesi hızlanacak.

BAKAN IŞIKHAN: “MİLLİ İŞ GÜCÜMÜZÜN KAPASİTESİNİ ARTIRACAĞIZ”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, şunları söyledi: “Program kapsamında ülkemizde iş kurmak isteyen yabancılara hızlandırılmış ve istisnai çalışma izni süreçleri sunacağız ve bu süre sonunda en fazla 3 yıl süreyle çalışma izni vereceğiz. Bu sayede hem bürokratik süreci kısaltacağız hem de hızla gelişen bu sektörün ihtiyaçlarını karşılayan bir idari süreci yöneteceğiz, yerel iş gücümüzün bilgi ve tecrübelerinden faydalanarak, inovasyon sistemimize değer katacağız. .”


Etiketler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom giriş