Fedakarlık masada ve tehlikede iyileşme olabilir! Parti sırasında sağlıklı kalmanın sırrı nedir? Kurban edilen et nasıl pişirilmeli? Uzmanların önerileri …

Kurban bayramı sırasında, Beslenme ve Beslenme ve Diyet Beslenme ve Diyet Departmanı tarafından dokunulur. Yetkili, Sindirim sorunlarından kilo alımına, kan şekeri dengesizliğine kadar birçok insanda birçok insanda et, tatlı ve pasta tüketiminin artmış et, tatlı ve pasta tüketimi, birçok sağlık sorununa neden olabileceğini söyledi.
Şenlikli masalar için gerekli olan kırmızı et, yüksek protein ve demir içeren sağlıklı bir besindir, ancak pişirme yöntemi nedeniyle sağlıksız hale gelebilir.
“Etin kızartması bazı zararlı bileşiklerin oluşumuna yol açabilir”
Beslenme ve diyet dyt. Yılız Melek Aksaylı, eti kızartma veya kavurma gibi yüksek sıcaklıklarda uzun vadeli işlemler yerine kaynama yöntemleri, pişirme veya ızgara ile pişirmenin daha sağlıklı olduğunu söyledi. “Dedi.
“Bu basit ama etkili alışkanlıklar partiden sonra kendinizi iyi hissettiriyor”
Dyt, gıda düzenindeki değişikliğin ve kalori varsayımındaki artışın sindirim sistemi üzerinde stres yaratabileceğini söyledi. Aksoylu şunları söyledi: “Çok yavaş, ısırığı dikkatlice çiğnemek ve kısımları azaltmak, sindirim sürecini kolaylaştırmak çok etkili yöntemlerdir. Ayrıca, gün boyunca yemekleri dengeli bir şekilde yaymak, sindirim sistemini hafifletmez. Bazı küçük yürüyüşler sindirim için yararlıdır ve partinin yorgunluğunu yemeye yardımcı olur.”
“Denge, tatlı ve pasta tüketiminde bir zorunluluktur”
Dyt. Aksoylu şunları söyledi: “Tatlılar tatiller için vazgeçilmez olsa da, kontrol edilemez olduğunda sağlığımıza zarar verebilir. Sorbet tatlı, süt veya kandaki şekeri korumaya izin vermek için tatlılar içeren tatlılar içeren meyveler.
(DHA)