Güncel Haberler

Demokratların başkan adayı Kamala Harris: ‘Herkesin başkanı olacağıma söz veriyorum’

Bu haberin ilk yayınlandığı dil İngilizcedir.

Kamala Harris seçilirse ABD'nin ilk kadın başkanı olacak.

REKLAM

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Demokrat Parti Kurultayı'nın son gününde partisinin başkanlık adaylığını resmen kabul etti ve “tüm Amerikalıların başkanı” olacağına söz verdi.

Chicago'da düzenlenen kongrenin son gününde konuşan Harris, “Bu gece farklı siyasi görüşlere sahip insanları izlediklerini biliyorum ve tüm Amerikalıların başkanı olacağıma söz verdiğimi bilmenizi isterim.”

Harris, eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'ın Ukrayna'daki savaşa ilişkin geçmiş yorumlarını eleştirerek Ukrayna ve NATO'yu güçlü bir şekilde savundu.

İki yılı aşkın süredir Rusya'ya karşı savaşan Ukrayna'ya desteğini yineledi.

Harris, “Başkan olarak Ukrayna'nın ve NATO müttefiklerimizin yanında olacağım” dedi. Şubat 2022'deki Rus işgalinden beş gün önce “Cumhurbaşkanı Zelenskiy'i uyardığını” söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin İsrail'e yönelik tutumunu sürdüren Harris, Amerika'nın kilit müttefikini “her zaman savunacağını” söyledi. Ancak Gazze'de 10 ayı aşkın süredir devam eden savaşta “çok sayıda masum insan öldü ve çok fazla acı yaşandı” dedi.

Harris, “Şimdi bir rehine anlaşması ve ateşkes anlaşması yapmanın zamanı geldi” dedi.

Filistin yanlısı göstericiler kongre boyunca protesto gösterileri yaparak Amerika'nın İsrail'in Gazze'deki operasyonuna devam eden askeri desteğine itiraz etti.

Harris, Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e saldırısı sırasında meydana gelen “tarif edilemez” şiddeti kınadı, ancak aynı zamanda “Gazze'de son 10 ayda yaşananların yıkıcı olduğunu” da söyledi.

Göçmenlik politikasına da değinen Harris, bu yıl Kongre'den geçemeyen iki partili sınır güvenliği tasarısının geleceğinin Donald Trump'a bağlı olduğunu söyledi.

“Donald Trump, sınır anlaşmasının kampanyasına zarar vereceğine inanıyor ve bu nedenle Kongre'deki müttefiklerine anlaşmayı iptal etme emri verdi” dedi.

“Güvenliğimizle siyaset oynamayı reddediyorum” dedi.

Harris tasarıyı geri getirip imzalayarak yasalaştırmayı planladığını söyledi.

Biden yönetimi sırasında güney sınırında rekor sayıda göçmen gözaltına alındı, ancak yasadışı geçişlerin sayısı art arda beş aydır azaldı.

Harris ayrıca başkan yardımcısı olarak görev yaptığı süre boyunca en önemli konulardan biri olan üreme hakları hakkında da konuştu.

Trump'ı Yüksek Mahkeme'ye muhafazakar bir yargıcı aday gösterdiği için eleştirdi. 2022 yılında Amerika Birleşik Devletleri Yüksek Mahkemesi “Roe v. Wade'in 1973 tarihli kararıyla ülke çapında kürtaj hakkı anayasal olarak güvence altına alındı.

Kürtaj, birçok Demokrat'ın Harris'in ele almasını istediği bir konu ve bu da Demokrat seçmenleri sandıkta harekete geçiriyor.

ABD'de seçmenler 5 Kasım'da sandık başına gidecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom giriş