Güncel Haberler

Öğretmeni telefonla 100 bin TL dolandırdılar – Son Dakika Türkiye Haberleri

Ege Üniversitesi (AB) İlkeler ve İnkılap Tarihi Bölümü Öğretim Görevlisi Mehmet Uysal, yaşı nedeniyle Pamukkale Pamukkale Hastanesi'ne kaldırılan babası Ali Burhan Uysal'ın (86) bakımını üstleniyordu. 11 Eylül. , telefonu çaldığında.

İddiaya göre, bir banka şubesinden aradığını iddia eden ve kendisini “Tolga Öztürk” olarak tanıtan kişi, Uysal'ın maaş hesabından 150 bin TL kredi çekildiğini, 100 bin TL'nin ise başka bir hesaba aktarıldığını iddia etti.

Uysal, cep telefonundaki mobil uygulama ile hesabını kontrol etmek istedi ancak erişim sağlayamadı. Bu sırada Öztürk, telefonda Uysal'a işlemin durdurulması için onay vermesi gerektiğini söyledi.

Mehmet Uysal, işlemin durdurulması için onay verdiğini söyledi. Konuşma sona ererken birkaç dakika sonra adına kredi çekildiğine dair mesajlar aldı. Durumdan şüphelenen Uysal, bankanın müşteri hizmetlerini aradı.

Banka yetkilileri, hesabından 150 bin TL kredi çekildiğini, 100 bin TL'nin ise başka bir hesaba aktarıldığını söyledi. Uysal çözüm ararken banka yetkililerinden “Savcılığa gidin” cevabını aldı. Bankanın güvenliğinde zafiyet bulunduğunu öne süren Uysal, konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.

“HİÇ KİMSE YANMASIN”

Yaşadıklarını anlatan Mehmet Uysal, şunları söyledi: “Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Soruşturma sırasında yeni hesap açıldı. Yani aynı gün açtılar ve 100 bin kredi gönderdiler. Başka bir hesaba 150 bin TL üst limit olduğu için 100 bin TL yatırıldı.” Göndermeyi başardılar. Hesap bloke edildikten sonra o kısım kalıyor. Çok üzgünüm. Bulamadım. hesapta ne tür bir işlem yapıldığı. Artık hesapta herhangi bir güvenlik bulunmuyor. En basit alışverişlerde bile bilgi veren banka şubesinin bu konuda neden bu kadar sessiz kaldığını bilmiyorum, “Benimle iletişime geçmeleri gerekirken en ufak bir bilgi vermedi. Aklıma kötü düşünceler geliyor. Şubeye gidip kredi almak istediğimde benden bir sürü belge ve imza istiyorlar. Ancak bankalar telefonla bu işi kolaylaştırıyor ve dolandırıcıların ekmeğine yağ sürüyor, umarım başka kimse olmaz. yaralanır.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom giriş